Форми візуалізації навчальної інформації в навчально-наочному посібнику для підготовки фахівців готельно-ресторанної справи

Автор(и)

  • Олена Євгенівна Кашинська ДЗ „Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, Україна

DOI:

https://doi.org/10.33272/2522-9729-2018-2(179)-52-56

Ключові слова:

візуалізація, форми візуалізації, структурно-логічна схема, таблиця, ментальна карта, фрейм, фахова дисципліна, компетентність.

Анотація

У статті виділено поширені форми візуалізації навчальної інформації та наведено приклади їх використання в навчально-наочному посібнику для підготовки фахівців готельно-ресторанної справи. Визначено методичні функції цього посібника, розглянуто структуру. Зазначено, що вибір відповідної форми візуалізації навчального матеріалу в даному посібнику залежав від змісту та специфіки фахової дисципліни „Організація готельного господарства”.

 

Біографія автора

Олена Євгенівна Кашинська, ДЗ „Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”

кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри туризму, готельної і ресторанної справи

Посилання

Андрощук І. Візуалізація навчальної інформації під час викладання дисципліни „Педагогічна майстерність. Психолого-педагогічні проблеми сільської школи. 2011. №37. С. 62–70.

Загальні вимоги до змісту та оформлення навчальних посібників та навчально-методичної літератури : методичні рекомендації для викладачів на основі чинних нормативних документів / [уклад. Л. О. Котлова]; Житомир, 2014. 56 с.

Машкіна В. В. Використання ментальних карт як інноваційних засобів викладання географії. Проблеми безперервної географічної освіти і картографії: збірник наукових праць. Харків, 2012 . Випуск 16. С. 72–76.

Рекомендації до підготовки та видання навчальної літератури URL: http://vpu25.km.ua/pdf/Metodkabinet2/21.pdf.

Структурно-логічні схеми. Таблиці. Опорні конспекти. Есе. Навчальні презентації: рекомендації до складання : метод. посіб. для студ. / уклад.: Л. Л. Бутенко, О. Г. Ігнатович, В. М. Швирка. Старобільськ, 2015. 112 с.

##submission.downloads##

Опубліковано

2018-04-18

Як цитувати

Кашинська, О. Є. (2018). Форми візуалізації навчальної інформації в навчально-наочному посібнику для підготовки фахівців готельно-ресторанної справи. Імідж сучасного педагога, (2(179), 52–56. https://doi.org/10.33272/2522-9729-2018-2(179)-52-56