Формування естетичної культури майбутнього хореографа в неформальній мистецькій освіті - Горголь, Віталій Петрович (Імідж сучасного педагога, 2023)
Розглядаються теоретико-методичні аспекти формування естетичної культури майбутніх хореографів в команді формейшн (на прикладі народного ансамблю спортивного бального танцю «Грація», засновник, художній керівник і головний тренер – Петро Горголь) на засадах конвергентності формальної професійної і неформальної мистецької освіти. Сформульовано понятійно-термінологічний апарат дослідження. Систематизовано естетичні властивості формейшн (естетико-композиційні, естетико-виражальні, естетико-технічні, естетико-атрибутивні), на основі яких розроблено карту оцінювання виступу команди спортивного бального танцю. Така карта застосовується під час сприймання, оцінки танцювальної композиції, її створення, підготовки та обговорення результатів публічної презентації. Доведено, що карта оцінювання є одним з ефективних дидактичних засобів формування естетичної культури майбутніх хореографів.