Україномовна термінологія з математики та інформатики в підготовці майбутніх вчителів - Карапузова, Наталія Дмитрівна; Шакотько, Віктор Васильович (Імідж сучасного педагога, 2023)
Аналізується стан використання україномовної термінології з математики та інформатики студентами педагогічних закладів вищої освіти на прикладі здобувачів освіти Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, Обласного коледжу «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А. С. Макаренка» Полтавської обласної ради й вчителями інформатики та математики, які підвищували кваліфікацію в Полтавській академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського. Проаналізовано коректність використання української термінології в підручниках із математики та інформатики, які використовуються в закладах загальної середньої освіти згідно з вимогами Державних стандартів початкової та базової середньої освіти. За результатами дослідження запропоновано заходи з удосконалення науково обґрунтованого використання україномовної термінології здобувачами освіти та вчителями математики та інформатики.