Інтеграція традиційних і дистанційних форм організації навчання фармацевтичної хімії майбутніх магістрів фармації в умовах воєнного стану - Бут, Ірина Олександрівна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Обґрунтовано доцільність інтеграції традиційних і дистанційних технологій навчання фармацевтичної хімії у закладах вищої медичної (фармацевтичної) освіти в умовах «ковідних» обмежень і воєнного стану. Виявлено, що в освітній практиці в результаті інтеграції традиційних та інноваційних технологій навчання застосовуються структурно-логічні, інтеграційні, професійно-ділові ігрові, тренінгові, інформаційно-комп’ютерні, діалогово-комунікаційні технології. З'ясовано переваги, які дає інтеграція традиційних і дистанційних технологій навчання фармацевтичної хімії майбутніх фармацевтів, а саме: всеохопність; ефективність і зручність; оперативність і результативність; варіативність. Виокремлено традиційні та комп’ютерно орієнтовані засоби навчання фармацевтичної хімії, що успішно застосовуються на фармацевтичному факультеті Національного медичного університету імені О. О. Богомольця. Визначено науково-методичні умови інтеграції технологій традиційного та дистанційного навчання фармацевтичної хімії майбутніх магістрів фармації.