Будителі національного духу на Лохвиччині - Савченко, Оксана Григорівна; Карась, Тетяна Григорівна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Стаття «Будителі національного духу на Лохвиччині» приурочена 300-літньому ювілею всесвітньовідомого українського філософа Григорія Савича Сковороди. Даний проєкт спрямований на висвітлення ролі органів місцевого самоврядування і лохвицької громадськості у створенні шедевру української монументальної скульптури – пам’ятника філософу Григорію Сковороді. Дослідження проведене на основі спогадів автора пам’ятника Івана Кавалерідзе, архівних джерел із фондів Лохвицького краєзнавчого музею імені Г. С. Сковороди. Матеріали статті можуть бути використані педагогами, краєзнавцями, працівниками культури для проведення пізнавальних і мистецьких заходів у рамках вшанування пам’яті Г. Сковороди, а також усіх небайдужих до історії України.