Духовна спадщина Григорія Сковороди як джерело формування моральних цінностей в українському суспільстві - Лобач, Володимир Петрович (Імідж сучасного педагога, 2023)
Розкрито спробу сформувати моральні цінності українського суспільства на основі духовної спадщини Григорія Сковороди, які можуть бути покладені при визначенні пріоритетів розвитку української освіти у процесі виховання учнівської молоді. Пропонується визначена національна ідея як основа при формуванні світоглядних і виховних пріоритетів розвитку української освіти. Звертається увага на виховний ідеал української молоді, що надає можливість проводити цілеспрямовану виховну роботу. Вказується на суттєвий недолік у виховній роботі, що продовжується з радянських часів і має атеїстичну спрямованість.