Гендерна рівність як шлях до європейського суспільства - Бабенко, Світлана Анатоліївна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Розглянуто зміст і сутність гендерного підходу в управлінні закладом загальної середньої освіти. Наголошено, що виховання молоді в умовах рівних можливостей буде сприяти прояву найкращих лідерських якостей, які допоможуть відродженню економічної ситуації в країні. Розкрита сутність термінів із гендерної тематики. Підкреслено, що забезпечення рівних прав жінок і чоловіків є принципово важливим складником процесів демократизації, маркером європейського вибору України, який обов’язково повинен бути втіленим. Наголошено на неприйнятності стереотипів у демократичному суспільстві. Доведена нагальність і необхідність прийняття Національної концепції гендерного законодавства. Стверджується, що гендерні обмеження негативно впливають на стан економіки, обмежують власну ініціативу людей, скорочують податкові надходження до бюджету.