Григорій Сковорода у творчості сучасних письменників Полтавщини - Лисенко, Алла Василівна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Розглянуто постать Григорія Сковороди у творчості сучасних письменників Полтавщини. Особливу увагу звернено на те, що Полтавщина має стійкі літературні традиції, що завжди стимулювали розвиток крайової літератури. Автор зазначає, що життєвому й творчому шляху Григорія Сковороди присвячено чимало поетичних і прозових творів сучасних українських письменників. Твори, які сьогодні повернулися до нас із забуття, теж засвідчують, наскільки значним був на їх авторів уплив особистості Сковороди та його поетики. Означено, що невмирущий творчий доробок митця, його горде й ніжне слово духовно збагачує нові покоління та стало могутнім джерелом натхнення сучасних письменницьких талантів Полтавщини, серед яких Володимир Мирний, Світлана Залізняк, Володимир Тарасенко, Тарас Нікітін, Марійка Бойко та ін.