Формування проєктувальної компетентності вчителів в умовах дистанційного навчання - Логінова, Наталія Анатоліївна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Описано теоретичний аналіз проєктувальної компетентності як складника професійної компетентності вчителя, виявлено сутність і структуру цього феномена, визначено критерії та рівні сформованості проєктувальної компетентності, обґрунтовано компоненти формування проєктувальної компетентності вчителів, яка охоплює принципи, цілі та завдання. Проєктувальна компетентність учителя являє собою професійно-особистісну якість, що заснована на знаннях, уміннях, особистісному досвіді й ціннісних орієнтаціях учителя, що сприяють ефективній підготовці та впровадженню проєктів в освітній процес.