Педагогічні умови міжкультурного виховання майбутніх лікарів у закладах вищої освіти - Гепенко, Людмила Олександрівна; Котелюх, Марія Юріївна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Розглянуто міжкультурне виховання майбутніх лікарів у закладах вищої освіти через призму національної ідентичності особистості та розуміння нею потреб іншої людини, належності до іншої культури і звичаїв. Доведено, що культура є засобом самовираження майбутніх лікарів в освітньому процесі, відносини між якими мають будуватися на партнерських стосунках, повазі до різних культур і традицій. Зазначено, що у професійній підготовці майбутніх лікарів недостатньо приділяється увага міжкультурному вихованню. Тому виникла необхідність у розробленні й упровадженні педагогічних умов міжкультурного виховання майбутніх лікарів у закладах вищої освіти. Розвиток здатності майбутніх лікарів до культурної ідентичності обумовлено тим, що без розуміння рідної культури неможливо освоїти, відчути та проаналізувати іноземну культуру. Використання потенціалу суспільно-гуманітарних дисциплін необхідне для міжкультурного виховання майбутніх лікарів, у процесі якого відбувається їхнє самопізнання й самовдосконалення. Сприяння академічній доброчесності майбутніх лікарів розширює межі міжкультурного виховання молоді.