Організаційно-педагогічні засади навчання стандартизації лікарських засобів майбутніх магістрів фармації в Україні - Манченко, Оксана Вікторівна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Узагальнено підходи до організації освітнього процесу у закладах вищої медичної (фармацевтичної) освіти в Україні в умовах запровадження карантинних обмежень і воєнного стану, здійснено аналіз впливу локальних нормативних актів на формування організаційно-педагогічних засад навчання стандартизації лікарських засобів майбутніх магістрів фармації у досвіді Національного медичного університету імені О. О. Богомольця. Сформульовано основні напрями гармонізації нормативної бази освітнього процесу й організаційно-педагогічних засад навчання стандартизації лікарських засобів майбутніх фахівців у галузі фармації: поєднання теоретичної й практичної підготовки; вдосконалення науково-методичних підходів до використання потенціалу цифрових технологій; зорієнтованість на перспективу – інтеграції до Європейського простору вищої освіти та європейського ринку фармацевтичних послуг.