Особливості формування цифрової компетентності майбутніх дизайнерів інтер’єру - Кай, Ма (Імідж сучасного педагога, 2023)
Розвиток сучасного суспільства, що виражається у загальній цифровізації всіх сфер життєдіяльності людини, включає зміну освітнього ландшафту, що полягає у формуванні цифрової компетентності майбутніх дизайнерів інтер’єру. З урахуванням соціальних умов, які формуються зараз, сучасний конкурентоспроможний фахівець повинен мати певний рівень цифрової компетентності. У статті подано різні підходи до визначення понять «компетентність», «компетентнісний підхід», «цифрова компетентність». Розглянуто погляди вчених на сутність та особливості розвитку цифрової компетентності, виокремлено зазначені особливості у підготовці майбутніх дизайнерів інтер’єру.