Головні аспекти організації безпечного освітнього середовища у закладах освіти Харківського регіону - Лузан, Людмила Олександрівна; Китиченко, Тетяна Сергіївна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Розкриті головні засади створення сприятливих умов для організації безпечного освітнього середовища у закладах освіти Харківського регіону. Окрему увагу приділено нормативно-правовому підґрунтю та деяким науковим доробкам з означеної проблематики. За результатами аналізу наукових джерел констатовано, що основними складниками освітнього середовища є: освітній процес; освітні структури і підструктури; форми та методи організації такого середовища; педагогічні технології; психолого-педагогічний супровід; предметно-просторова організація тощо На основі аналізу теоретичних джерел і практичного досвіду КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» розкрито головні засади створення сприятливих умов для організації безпечного освітнього середовища у закладах освіти Харківського регіону через упровадження в дію регіонального відкритого освітнього проєкту «Створення сприятливих умов для організації безпечного освітнього процесу у закладах освіти Харківської області». Головний акцент зосереджено на регіональній специфіці освітнього проєкту, його структурі, науково-методичній базі, етапах реалізації.