Школа-родина: консолідація зусиль сім’ї, закладу освіти й громадськості як платформа успішної реалізації виховного простору Хорольської гімназії - Копайгора, Микола Миколайович; Манжос, Вікторія Миколаївна; Колісник, Марина Володимирівна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Визначено актуальність системи організації виховного простору через реалізацію проєктної діяльності, важливість розвитку лідерської компетентності здобувачів освіти. Акцентується увага на збереженні родинних цінностей як умови для успішної реалізації випускника-громадянина XXI століття. Запропоновано структуру шкільного округу, висвітлено модель співпраці закладу освіти з батьками та громадськими організаціями через роботу діяльності благодійного фонду «Інтелект» та учнівського самоврядування, народознавчого музею, психологічної служби в закладі освіти. Розглянуто шляхи родинного та національно-патріотичного виховання учнівської молоді через створення умов для популяризації кращих здобутків національної й духовної спадщини.