Принцип емоційності в навчанні української мови іноземних студентів медичних закладів вищої освіти - Цуркан, Марія Валентинівна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Проаналізовано психолінгвістичні аспекти вивчення української мови як іноземної у контексті взаємодії слова та емоції; окреслено шляхи активізації емоційного чинника в процесі навчання української мови як іноземної; запропоновано ефективні прийоми актуалізації емоційного чинника на заняттях з української мови як іноземної; описано особливості сприйняття різними етнічними групами емоційного складника освітнього процесу. Показано роль принципу емоційності в системі навчання української мови іноземних студентів медичних закладів вищої освіти.