Про окремі аспекти педагогічної спадщини Г. С. Сковороди та її значення для сучасного учителя - Денисенко, Віктор Петрович (Імідж сучасного педагога, 2023)
Висвітлюється окремі напрями життя і діяльності Г. С. Сковороди як педагога та їх актуальність для сучасного вчителя. В основних рисах розкривається практичний досвід пересічної сільської загальноосвітньої школи I-III ступенів щодо піднесення якості освіти. Особлива увага приділяється мотиваційній сфері діяльності вчителя, його ролі у розвитку інтелекту творчої шкільної молоді.