Фізична економія як монолітна платформа національної безпеки та освітньої системи України - Мазуренко, Володимир Олексійович; Логвиненко, Юлія Володимирівна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Освітній процес у відповідності до Концепції Нової української школи спрямований на формування життєвих компетентностей і наскрізних умінь здобувачів освіти, тому включення до програм різних рівнів підготовки відкриттів і гіпотез українських учених дозволить закласти міцний базис якісної освіти, особливо її соціально‑гуманітарного складника, та сформувати дієве громадянське суспільство, яке першочергово перейматиметься захистом державних інтересів і сприятиме забезпеченню державної безпеки всіх рівнів. Репрезентовано основні ідеї представників української школи фізичної економії (С. Подолинського, В. Вернадського, М. Руденка), яка не має аналогів у світовій науці й, пропонуючи нову філософію та сенс життя, дозволяє сформувати нову національну свідомість.