Аналіз результатів опитування щодо цифрової компетентності вчителя в умовах організації дистанційного навчання - Іванюк, Ірина Володимирівна; Овчарук Oксана Василівна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Представлено результати онлайн-опитування вчителів у 2022 р. щодо їхньої цифрової компетентності в умовах організації дистанційного навчання, здійснене Інститутом цифровізації освіти НАПН України. Інструментарій опитування побудовано на основі «Рамки цифрової компетентності для громадян: вісім рівнів майстерності з прикладами використання», що визначає стандарти цифрової компетентності за п’ятьма сферами: інформація та цифрова грамотність, комунікація та співробітництво, створення цифрового контенту, безпека, вирішення проблем. Наведено узагальнені дані результатів самооцінювання цифрової компетентності за трьома рівнями: базовий користувач, незалежний користувач, професійний користувач.