Особливості потреби до самоосвітньої діяльності майбутніх бакалаврів машинобудівних спеціальностей в екстраординарних освітніх умовах - Кравцова, Наталія Вікторівна (Імідж сучасного педагога, 2023)
Розглядаються проблеми реалізації освітнього процесу в закладах вищої технічної освіти (ЗВТО) за сучасних екстраординарних умов воєнного стану на всій території України, особливості потреби до самоосвітньої діяльності майбутніх бакалаврів машинобудівних спеціальностей. Авторка визначає алгоритм проведення діагностичного дослідження за чотириступеневою стратегією, що спрямована на визначення початкового рівня потреби у самоосвіті здобувачів вищої технічної освіти. У статті висвітлені та обґрунтовані результати дослідження, за якими доведена відсутність сформованої системи саморозвитку та недостатня потреба у самоосвітній діяльності у більшості студентів-машинобудівників.